Обикновено се има предвид илюстрацияИзображение, което обяснява текстовата информация. Тази дума обаче има няколко други конотации на значения, включително и фигуративен смисъл. Затова помислете за няколко примера, където думата носи най-характерното значение.

И така, каква е илюстрация?

Значението на думата илюстрация

Илюстрациите за книгите са рисунки,снимки, диаграми, диаграми и други графични изображения. Те помагат на читателя да визуализира текстовата информация, да разбере по-добре значението на книгата или конкретен текст от текста, да представи по-пълноценно героите от произведението. Пример за това как да създадете илюстрации, можете да видите в статията Как да се направи приказка.

Ако илюстрацията показва обекти, които саописана в книгата, се нарича артистично-фигуративна. В случая, когато илюстрацията е графична инструкция за технически описания или документи, тя се нарича технически.

Разбира се, илюстрациите не са само в книгите,но и в списания, вестници, рекламни и други печатни издания. В някои книги, например, комикси, детски и сувенирни художествени илюстрации, има повече илюстрации, отколкото текст. С развитието на информационните технологии илюстрациите заемат твърдо място в страниците на уеб сайтовете и в интерфейсите на компютърните програми. Често говорещите по време на речи, лекции или презентации допълват посочените илюстрации.

В смислен смисъл думата може да бъде илюстративнасиноним на думите "пример" или "потвърждение". Например, те казват, че обект или събитие е ярка илюстрация (пример, потвърждение) на нещо. Или те са помолени да "илюстрират" (т.е. да обмислят примери, да обяснят) всяка позиция.

Коментари 0